Het meest kostbare onderdeel van CAD-software is geen CAD-software

De prijsstelling tussen de systemen is het laatste waar je rekening mee moet houden. Productiviteit is het eerste, want het is eigenlijk veel meer geld waard voor u.

Vaak is de prijs van CAD-software een grote overweging. Dit is een natuurlijk gevoel, want bij veel producten die we kopen is de initiële aankoopprijs het duurste onderdeel. Bij CAD-software is dit echter verre van de waarheid.

Praktisch elk bedrijf dat gebruik maakt van CAD-software zal het voor vele jaren in de toekomst gebruiken, of dit nu op een toevallige of dagelijkse basis is, ze zullen het voor vele jaren, vaak tientallen jaren gebruiken. Wanneer je begint met het meten van de effecten over deze langere perioden, wordt één ding overduidelijk: de initiële kosten van CAD-software is het minst dure deel van de interactie tussen bedrijven onderling.

Waar het om gaat is het rendement op de investering die u krijgt van elke minuut dat u het gebruikt.

CAD-software is een hulpmiddel, en zoals bij elk hulpmiddel is het duurste deel van het bezit ervan het betalen van iemand (of uzelf) om het te gebruiken, en het betalen van hen voor hoe lang het ook duurt om taken te voltooien. Hoe sneller de software, hoe minder tijd iemand nodig heeft om iets te doen. Daarom betaal je minder per opdracht en verdien je meer geld. CAD-software speelt een integrale rol in bijna alle ingenieurs-, ontwerp- en productiebedrijven, en de tijd dat het gebruikt wordt is vaak erg hoog. Dit is geen slechte zaak, want meestal bespaart het gebruik van CAD-software veel meer tijd (en hoofdpijn) dan het bedrijf zou hebben als ze het niet hadden.

U betaalt iemand voor zijn tijd, en als u die tijd in de loop van een paar maanden kunt halveren, bespaart u veel meer dan de kosten van de software.

Hier komt IronCAD in beeld. IronCAD kan vaak twee keer zo snel hetzelfde werk doen als traditionele 3D CAD-systemen (SolidWorks, Inventor etc). Deze dubbele snelheid lijkt misschien niet veel op het oppervlak, maar zodra u begint met het maken van lange termijn zakelijke berekeningen, maakt deze snelheid veel meer een financieel verschil dan de initiële kosten. Als u van plan bent om langer dan een paar maanden in bedrijf te blijven, dan wordt IronCAD vaak snel een voor de hand liggende en meer winstgevende beslissing na het doen van wat onderzoek.

Laten we een eenvoudig voorbeeld gebruiken. Laten we zeggen dat we twee bedrijven hebben en beide hebben een CAD-gebruiker die op dit moment gebruik maakt van een traditioneel 3D systeem zoals SolidWorks, Inventor etc. Elk bedrijf betaalt deze persoon $30 per uur, en gemiddeld doen ze 40 uur per week, allemaal samen betalen ze $1.200 per week, $4.800 per maand.

Dan schakelt een van deze bedrijven over op IronCAD. De eerste week leren ze IronCAD, dus hun productiviteit daalt voor ongeveer een week. Daarna werken ze nu gemiddeld twee keer zo snel als het andere bedrijf. Na 2 maanden heeft het bedrijf met IronCAD bijna 4 maanden gewerkt. Het bedrijf met SolidWorks zit nog steeds op 2 maanden. In een jaar tijd heeft het bedrijf met IronCAD nu 6 maanden voorsprong op de concurrent. Dus alleen al binnen een jaar hebben ze 6 maanden bespaard, en met 4.800 dollar per maand voor alleen die werknemer is dat een besparing van 28.800 dollar, wat veel meer is dan de kosten van de CAD-systemen. Dit houdt zelfs geen rekening met het extra werk dat u nu met IronCAD kunt doen en de potentiële uitbreiding van het bedrijf als geheel - we zien vaak dat bedrijven aanzienlijk groeien nadat ze IronCAD hebben overgenomen.

Gemiddeld genomen, als ze IronCAD zouden gebruiken, zouden ze waarschijnlijk hetzelfde werk in de helft van de tijd kunnen doen, vaak zelfs sneller. Bedenk hoeveel geld dit bespaart in een paar maanden of een jaar.

U kunt deze berekening doen met uw eigen personeelstarieven, of de waarde die u op uw eigen tijd zet, en u kunt ze over een kortere of langere periode doen. Het eindresultaat is over het algemeen hetzelfde, het gebruik van IronCAD in plaats van een traditioneel 3D CAD-systeem zou op de lange termijn veel goedkoper moeten zijn, en dus winstgevender voor het bedrijf. Eventuele trainingstijd zal snel worden gecompenseerd door extra productiviteit, en dus hoe eerder u overschakelt, hoe eerder u meer geld bespaart (en hoe meer geld u verdient) voor uw bedrijf..

We zijn meer dan blij om direct te worden vergeleken met elk CAD-systeem in de wereld, en om deze details openlijk te bespreken. We zien bijna altijd dat wanneer mensen het onderzoek doen, ze IronCAD als de meest productieve en meest winstgevende oplossing voor hun bedrijf zullen vinden. De meeste gebruikers van IronCAD hebben ervaring met andere CAD-systemen, maar het komt zelden voor dat iemand die een ander CAD-systeem gebruikt, IronCAD in het verleden heeft gebruikt.