3D-ontwerptools voor houten inrichting en interieur

woodLAB één suite, drie toepassingen voor interieurbouwers en schrijnwerkers.

woodLAB

Krachtige CAD/CAM-oplossing voor timmerwerk

Eenvoud met één druk op de knop

woodLAB is gebaseerd op de Oikema catalogus die exclusief voor IronCAD is ontwikkeld. Oikema verhoogt de kracht en de eenvoud van IronCAD door het toevoegen van diverse parametrische gereedschappen en door het toevoegen van de meest gebruikte functies voor het creëren van houten meubelelementen.

Deze tools laten u toe om te beheren: materialen (types, diktes, uitsnijdingen, prijzen, gewichten,...), hardware (positionering, prijzen), enkel- en meervoudige boringen (montage), vormen, een kastmanager, flow- en materiaalslips. Oikema biedt dezelfde "drag and drop" aanpak als IronCAD, om nog maar te zwijgen van de gebruikersvriendelijke grafische interface.

Oikema is ontwikkeld door Fronema in Italië

woodLAB CAM

WoodLAB CAM is onlosmakelijk verbonden met woodLAB CAD en is een volautomatische CAM die in het jargon ook wel bekend staat als een "Black box". Het is dus geen CAM met een programmeerinterface zoals Alphacam, Mastercam etc. zijn.

woodLAB CAM werkt op basis van regels, die worden gebruikt om de verschillende bewerkings- en boorbewerkingen die door woodLAB CAD worden geretourneerd te interpreteren aan de hand van de op de CNC aanwezige gereedschappen en de kenmerken van het bewerkingscentrum.

Al deze regels worden door de technicus opgesteld bij de installatie van woodLAB CAM in de timmermanswerkplaats. Maar de timmerman kan ze gemakkelijk aanpassen of nieuwe aanmaken.

woodLAB CAM is ontwikkeld door Quality Industriale in Italië.

woodLAB PLAN

woodLAB PLAN is een krachtige software voor plaatindeling en zaagoptimalisatie. Direct verbonden met woodLAB wordt uw project naar de zaag of de rand gestuurd. Dit garandeert een rationeel gebruik van de grondstoffen, een verbeterde productiviteit, kortere productietijden en een aanzienlijke vermindering van het risico op fouten.

woodLAB PLAN kan ook worden gebruikt in een stand-alone toepassing om de output van een toepassing van derden of eenvoudigweg van een Excel-spreadsheet te optimaliseren.

woodLAB PLAN is ontwikkeld door Quality Industriale in Italië.