Directe modellering, wat is het?

IronCAD behoort tot de categorie van de directe modelleersystemen en niet tot de categorie van de parametrische modellen.
Directe modellering kan worden vergeleken met boetseerklei. In dit geval beheren we de geschiedenis van de functies niet en transformeren we objecten heel eenvoudig door middel van eenvoudige functies zoals trekken, draaien, afschuinen om vooraf gedefinieerde entiteiten zoals kubussen, kegels, bollen enz. te wijzigen. Je begrijpt direct dat directe modellering veel ontwerpvrijheid laat om snel en goed te kunnen handelen.
Dit is waar IronCAD uitblinkt!
Parametrisch modelleren vereist veel discipline en wordt vaak gekoppeld aan een 2D-object of -tekening die vervolgens wordt geëxtrudeerd. 2D-schetsen worden verrijkt met beperkingen die worden gedefinieerd door een reeks parameters. De boomstructuur of de ontwerpgeschiedenis zijn hier essentieel en kunnen niet gemakkelijk worden teruggedraaid. Parametrische modellering is daarom meer geschikt voor complexe ontwerpen, die voor velen ontmoedigend kunnen zijn.
Zoals vaak het geval is, heeft niemand de definitieve waarheid in pacht. Voor de huisvrouw hebben een magnetron en een traditionele oven hun plaats in de keuken. Een parametrische modelleermachine of een directe modelleermachine zijn ook complementair. IronCAD, hoewel gebaseerd op het principe van directe modellering, maakt het mogelijk om parameters te creëren. Maar het is waarschijnlijk niet bijzonder gebruiksvriendelijk.

Gestructureerd modelleren, wat is het?

Het gestructureerde ontwerp van onderdelen bestaat uit het aanroepen van functies in een door de gebruiker bepaalde en gestructureerde volgorde.
Het ontwerp van dit stuk stelt de gebruiker in staat een rigide reeks te construeren die voorspelbaar kan worden gewijzigd, afhankelijk van de intentie van de gebruiker.
Dit is het geval met de meeste CAD op de markt en de onderstaande video illustreert dit concept perfect.