Krachtige 3D en 2D CAD op basis van directe modellering.

Vermijd plannen, schetsen en extrusies! Sterk in metaalbewerking, kettingtransporteurs, machineontwerp en sheet metal.

IronCAD is een kosteneffectieve 3D CAD-toepassing voor machineontwerp, productieapparatuur, fabrieken, metaalbewerking, transportsystemen, kettingtransporteurs en technische verkoop. Met IronCAD kan iedereen sneller, vrijer en intuïtiever ontwerpen. Creëer in 3D en genereer direct gekoppelde 2D-tekeningen (dankzij Draft en Drawing. IronCAD biedt uitstekende ondersteuning voor de allerbelangrijkste ontwerpfase en zelfs ongeplande late wijzigingen zonder veel fouten - wat een groot probleem is en verborgen kosten in traditionele oplossingen. Versleep afgewerkte 3D-vormen, onderdelen en samenstellingen van of naar directory's. Trek aan de handvatten en klik ze direct in de montage vast op andere onderdelen om binnen enkele seconden nauwkeurige wijzigingen aan te brengen! Ontwerp direct in één bestand. Koppel onderdelen alleen aan externe bestanden als en wanneer u dat wilt. U kunt zich concentreren op het ontwerp en het design.


3D CAD die u meer ontwerpvrijheid geeft

Gepatenteerde ontwerptools die op een revolutionaire gemakkelijke manier direct in 3D werken. Het is alsof je een hand rechtstreeks in de 3D-ruimte hebt. Met IronCAD kunt u dingen doen die voor traditionele 3D CAD-gebruikers pure magie lijken. Ontwerp in 3D zonder door 2D-schetsen te gaan als je dat wilt. Geen noodzaak om door een extrusie te gaan

Plaatwerk buigen was nog nooit zo eenvoudig!


IC Mechanical - The killing feature

IC Mechanical is de perfecte aanvulling op IronCAD DCS om metalen en mechanische constructies te ontwerpen, evenals metaalschrijnwerk. De add-on is echt krachtig en bevat efficiëntieverhogende functies zoals: :

 • Schroeven, bouten, balken, profielen, borgringen, veren, enz.
 • Tandwielen, veren, ProActiveManager stuklijstgereedschappen.
 • 2D-kopteksteditor voor tekeningen, maak unieke QR-codes voor 2D-tekeningen.Verbeterde stromen met Shrink Wrap functie

De functie Shrink Wrap vereenvoudigt het bronmodel door alleen relevante onderdelen en geometrie op te nemen, zoals de buitenvorm. Shrink Wrap-patronen kunnen verder worden "gekrompen" door het aantal onderdelen in een patroon te verminderen op grootte en zichtbaarheid en door boorgaten en zakken te verwijderen. Veel gebruikers van Solidworks, Creo, Fusion 360 Pro\E kopen een IronCAD-licentie voor deze krachtige functie! Ideaal voor het maken van ketels.

 • Kortere tijd om assembly-bestanden te openen en op te slaan
 • Verbeterde grafische prestaties bij het bekijken of werken met grote assemblages waar niet alle modeldetails vereist zijn
 • Bescherming van intellectueel eigendom bij delen met externe belanghebbenden
 • Verspil geen tijd meer aan het handmatig vereenvoudigen van ontwerpen

Sheet metal

Het vermogen van IronCAD om vrij te bewegen tussen 3D CAD en 2D CAD maakt het de perfecte plaatwerksoftware. Bovendien is de intuïtieve interface gemakkelijk te begrijpen en is hij vooraf geladen met een tijdbesparende catalogus met plaatwerkonderdelen, zoals standaard bevestigingsmiddelen en connectoren.


 • Drag & drop methode
 • Vormgereedschappen maken / ontvouwen
 • Stock aanpassing voor métaal en aluminium
 • Onmiddellijk uitvouwen in DXF-formaat
In-CAD multifysica FEA-analyse

In-CAD multifysica FEA-analyse

Multiphysics voor IronCAD is een naadloos geïntegreerde multiphysics FEA-simulatietool die direct binnen de IronCAD-interface werkt. Voeg eenvoudig materiaal, krachten en spanningen toe aan een IronCADmodel en klik op de knop "Automatisch oplossen" om de analyseresultaten te genereren. Als er verdere wijzigingen in het model worden aangebracht, wordt de ingebouwde associativiteit eenvoudig bijgewerkt en opgelost.

Realtime weergave met Keyshot

KeyShot is een realtime weergavetoepassing waarmee u snel en eenvoudig verbluffende renders en animaties kunt maken. Native integratie voor IRONCAD direct toegankelijk vanuit de IRONCAD-gebruikersinterface, KeyShot toont alle veranderingen - van materialen en lichten tot camera's en animaties - terwijl u werkt.
Realtime weergave met Keyshot


woodLAB één suite, drie toepassingen voor de schrijnwerker en de interieurbouwer in Vlaanderen

woodLAB - Oikema

Krachtige CAD/CAM-oplossing voor timmerwerk en interieurontwerp met geïntegreerde automatische CAM! De volledig parametrische 3D-toepassing bij uitstek voor interieurontwerpers en timmerlieden. Intuïtief in gebruik dankzij de IronCAD-interface, ontwerpt u uw projecten zeer snel en genereert u automatisch de programma's voor de CNC!

 • Alles-in-één oplossing
 • Makkelijk te gebruiken
 • Tijdigheid
 • ROI


IronCAD ondersteunt directe SprutCAM-verbinding

Met het SprutCAM-systeem kunnen gebruikers een "SprutCAM"-knop rechtstreeks in IronCAD toevoegen. Door op deze knop te klikken, wordt het huidige model overgedragen en direct in SprutCAM geopend. Bovendien kan de gebruiker tijdens de IronCAD-sessie het model blijven bewerken en vervolgens met een klik op de knop "SprutCAM" het eerder geopende model bijwerken, het huidige gereedschapspad opnieuw berekenen en een nieuw besturingsprogramma genereren. Dergelijke associativiteit zorgt voor gemakkelijk werken en updaten met SprutCAM en de hoogste efficiëntie van het bewerkingsproces dankzij uitstekende besturingsprogramma's.
SprutCAM X v.16 release candidate