7 redenen om IronCAD te verkiezen boven Solidworks

1 Gebuiksvriendelijkheid
1.1 Solidworks Leren kan maanden duren
Het duurt weken, zelfs maanden, om te leren. Gebruikers ondergaan vaak een uitgebreide training om vertrouwd te raken met SolidWorks.
1.2 IronCAD IronCAD kan in een week worden geleerd.
Het duurt maar een paar dagen om te leren hoe je IronCAD moet gebruiken, soms zelfs een paar uur. Dat komt omdat IronCAD's intuïtieve tools het ontwerp op een meer natuurlijke manier benaderen, waardoor u voorspelbare resultaten krijgt wanneer u iets wilt doen.
2 Snelheid
2.1 Solidworks Vaak half zo snel
De snelheid van SolidWorks is vaak beperkt vanwege de ontwerpmethodiek, de afhankelijkheid van schetsen en de moeilijkheid om aan het einde van het ontwerpproces grote wijzigingen in de modellen aan te brengen. Tijdens het testen kan SolidWorks vaak twee keer zo lang duren als IronCAD om hetzelfde te doen.
2.2 IronCAD De snelheid van IronCAD maakt het vaak mogelijk om hetzelfde werk te doen in de helft van de tijd van een traditioneel systeem.
Dit is te danken aan IronCAD's unieke ontwerp en workflow methodologie, waardoor u veel van de stappen die nodig zijn in traditionele software kunt overslaan. Stel je voor dat je tijd en geld bespaart als je de hoeveelheid werk die in dezelfde tijd kan worden gedaan, verdubbelt.
3 De algemene methodologie
3.1 Solidworks Trage en conventionele benadering van 3D-ontwerp.
SolidWorks modelleert "traditionele" 3D CAD, die ooit snel genoeg leek. Het gaat hierbij om het maken van plannen, te beginnen met 2D-schetsen, het onnodig beperken van veel schetslijnen, het ontwerpen van onderdelen in meerdere individuele bestanden, het naleven van historisch afhankelijke ontwerpregels, enzovoort.
Deze traditionele methode vertraagt het ontwerpproces en geeft u veel minder controle. Het kan ook lang duren om deze methode te leren, en als je het eenmaal hebt geleerd, heb je nog steeds niet de snelheid of flexibiliteit die IronCAD's tools bieden.
3.2 IronCAD Een fundamenteel meer innovatieve aanpak.
In IronCAD begint u met een catalogus van 3D-vormen die u in uw model kunt slepen. Vervolgens kunt u eenvoudigweg duwen en trekken om in enkele seconden nauwkeurige veranderingen door te voeren. Indien nodig kunt u ook in een 2D-schets springen die de vorm aandrijft, dit alles zonder ooit een plan te maken of een extrusieopdracht te geven.
U kunt dan de gepatenteerde TriBall van IronCAD gebruiken om iets in 3D te positioneren en te modelleren, zonder dat het nodig is om referentievlakken te creëren of te gebruiken zoals bij traditionele systemen. IronCAD is ontworpen om u te laten ontwerpen zoals u dat wilt, met gemakkelijk te begrijpen hulpmiddelen en functies die een natuurlijke uitbreiding van uw verbeelding bieden.
4 Ontwerphistorie
4.1 Solidworks Totale afhankelijkheid van de ontwerpgeschiedenis, moeilijk te veranderen.
In SolidWorks modelleer je op basis van de geschiedenis. Dit betekent dat de dingen die je doet automatisch worden beperkt tot andere dingen die je eerder hebt gedaan. Het is misschien geen probleem als je precies weet hoe je ontwerp er uit zal zien voordat je begint (en alle stappen om het voor elkaar te krijgen), maar in bijna alle gevallen zul je onderweg veranderingen willen doorvoeren.
Door deze willekeurig toegepaste beperkingen kan het extreem moeilijk zijn om later wijzigingen in het ontwerp aan te brengen en dit resulteert vaak in modelcrashes die uren kunnen duren om te repareren. Over het algemeen zal deze aanpak u vertragen en uw productiviteit verminderen, vooral bij het aanpassen van reeds gebouwde modellen. Naast het verlies aan productiviteit ervaren voormalige gebruikers van SolidWorks de frustratie van deze "crashes in de boom".
4.2 IronCAD Volledig vrij van ontwerphistorie, eenvoudige aanpassingen.
In IronCAD modelleer je met een karakteristieke boomstructuur, maar de kenmerken zijn onafhankelijk. Dit betekent dat u kunt kiezen wanneer en waar u beperkingen toepast, waardoor u de controle heeft om wijzigingen aan te brengen wanneer en waar u dat wilt, zonder de gebruikelijke problemen van traditionele CAD-systemen.
Dit geeft u een veel veelzijdigere modelleeromgeving en stelt u in staat om ontwerpwijzigingen door te voeren zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over het effect van eerdere modelkeuzes. Met IronCAD kunt u zelfs hetzelfde type geschiedenisafhankelijkheid inschakelen en uitschakelen als bij traditionele CAD-systemen. Echter, in bijna alle gevallen zal IronCAD veel sneller zijn, u meer controle geven en uiteindelijk productiever zijn.
5 Assemblies
5.1 Solidworks Afzonderlijke onderdelen en montagebestanden.
In SolidWorks zijn onderdelenbestanden en assemblies verschillend. U modelleert al uw onderdelen in afzonderlijke bestanden en combineert ze vervolgens tot een assemblies aan het einde met een combinatie van beperkingen. Dit betekent dat u te maken krijgt met veel losse bestanden die gemakkelijk verloren kunnen gaan of op een computer kunnen worden geplaatst en moeilijk te delen zijn.
U moet ook het vervelende proces van het paren en uitlijnen van al deze onderdelen doorlopen om uw assembly te monteren en ze in hun juiste positie te plaatsen in een proces dat volledig gescheiden is van het fabricageproces. Als ze niet passen, dan moet je ze aanpassen, koppelen en weer uitlijnen. Zelfs als deze onderdelen geen bewegende delen zijn, zult u ze waarschijnlijk aan elkaar moeten koppelen om ze te vergrendelen.
Ontwerpen op deze manier betekent ook dat je in de meeste gevallen niet ontwerpt in de context van de assembly, dus het is moeilijker om te zien hoe je veranderingen het model als geheel beïnvloeden. Dit zorgt voor een slechtere algehele ontwerpervaring. Onderdelen die in een apart bestand zijn ingebouwd, passen vaak de eerste keer niet goed, dus u moet onnodige tijd besteden aan het heen en weer gaan om deze onderdelen aan te passen zodat ze vanaf het begin werken zoals ze zouden moeten werken.
5.2 IronCAD Uniforme ontwerpomgeving. Eén enkel bestand.
In IronCAD zijn de onderdelen en de assemblies hetzelfde. U kunt 1 onderdeel of 1 miljoen onderdelen in hetzelfde bestand bouwen. U kunt dus ontwerpen in de context van uw assemblage en uw totaalontwerp. Maak de onderdelen zo groot dat ze passen bij de andere onderdelen van uw ontwerp, en maak dat ze de eerste keer goed passen. Het is ook een veel natuurlijker manier om over je ontwerp na te denken, je kunt het ontwerp zien als een compleet werkend systeem.
U kunt ook individuele stukken isoleren om aan te werken, terwijl u in hetzelfde bestand blijft. Dit betekent ook dat u niet het vervelende proces van het paren van al uw onderdelen hoeft te doorlopen om de assemblage af te ronden, alles zit al op de juiste plaats en past de eerste keer perfect. Het enige potentiële voordeel van de traditionele methode is dat wanneer je een onderdeel in meerdere assemblages hebt, je het aan elkaar kunt koppelen om het in elke assemblage bij te werken wanneer er een wijziging wordt aangebracht.
Met IronCAD kunt u deze externe link maken zonder dat u dit voor elke kamer hoeft te doen, u kiest gewoon degene die u extern wilt opnemen en u bent klaar. Zo behoudt u de voordelen zonder de nadelen. IronCAD biedt een veel beter systeem vanaf het begin en geeft u nog steeds de mogelijkheid om de enige voordelige eigenschap van het traditionele muntsysteem te gebruiken.
Daarnaast kunt u voor elk onderdeel en elke assemblage afzonderlijke of gecombineerde technische tekeningen maken, alles vanuit één enkel 3D-bestand. IronCAD beschikt ook over een on-the-fly tekentool, waarmee u snel tekenbladen met voorgedefinieerde aanzichten voor elk onderdeel van uw model kunt genereren, waardoor de tekentijd drastisch wordt versneld.
6 De catalogi
6.1 Solidworks Basiscatalogi, minimale functionaliteit.
In SolidWorks zijn slechts enkele onderdelen beschikbaar in catalogi en dit zijn vaak "standaard" onderdelen en niet uw eigen aangepaste onderdelen. Alle onderdelen die u maakt worden individueel geopend om te bewerken, of ze worden geïntegreerd zoals ze in een assemblage zijn.
Dit is een onnodig langzame en vervelende benadering van het werken met meerdere onderdelen en assemblages, vooral in vergelijking met de aanpak van IronCAD's catalogus-pallets.
6.2 IronCAD Aanpasbaar catalogussysteem.
In IronCAD heeft u het beroemde IronCAD-catalogussysteem. Elk onderdeel, vorm of assemblage die u maakt, kan in enkele seconden in een aangepaste catalogus worden gesleept. Het is als een schilderspalet voor CAD-gegevens, gewoon slepen en neerzetten wat je nodig hebt.
U kunt zelfs gebruik maken van IronCAD's SmartAssembly technologie om zelfpositionerende intelligente onderdelen en assemblages te maken.
Dus als je een onderdeel laat vallen, positioneert het zich automatisch en past het zich aan als dat nodig is. SmartAssembly kan zelfs op een iPad in het veld worden gebruikt om in enkele seconden aangepaste modulaire assemblages te maken, u kunt zelfs prijzen toevoegen aan componenten en een volledig projectoverzicht krijgen in enkele seconden. Dankzij dit systeem blinkt IronCAD absoluut uit in een modulair ontwerp, met bijna onbeperkte mogelijkheden voor wat kan worden geïntegreerd in een IronCAD catalogus.
7 Positionering en beperkingen
7.1 Solidworks Trage spanningen en modelleringsgereedschappen.
In SolidWorks vereist het verplaatsen, positioneren en modelleren van objecten vaak dat u naar een 2D-omgeving gaat en het model definieert of meerdere dialoogvensters en functies doorloopt. Dit is tijdrovend en niet intuïtief.
Als u onderdelen in een assemblage plaatst, moet u de onderdelen koppelen of andere langzame methoden gebruiken om ze op de juiste plaats te plaatsen. Dit is onnodige tijd die aan productontwerp kan worden besteed.
7.2 IronCAD Gepatenteerde en bekroonde TriBall.
In IronCAD kunt u gebruik maken van de gepatenteerde TriBall productiviteitstool. TriBall stelt u in staat om alles te positioneren, te verplaatsen en parametrisch te modelleren, van schetsen tot vormen tot onderdelen en assemblages.
In de loop der jaren is de TriBall beroemd geworden om zijn enorme CAD-productiviteitsvoordelen en blijft het een van de meest productieve en nuttige tools in elk 3D CAD-systeem. Het verschil dat TriBall maakt voor CAD-ontwerpprocessen over de hele wereld is gewoonweg ongelooflijk.
"We hebben zowel AutoCAD als Solidworks vervangen door IronCAD...en we hadden een 75% verhoging van de productiviteit ten opzichte van Solidworks.".
"Ik heb zowat elk populair en duur CAD-systeem gebruikt, zoals ProE, SolidWorks, Solid Edge, Catia, Delcam producten, etc., maar geen enkele was zo gemakkelijk of zo snel als IronCAD. Maar geen enkele was zo makkelijk of zo snel als IronCAD. Meer dingen worden gedaan in minder tijd, punt"